Flankstek, ramslökssmör & ugnsbakade primörer.

20130513-225752.jpg

I fredags fyllde min svärmor år, självklart skulle hon då bjudas på mat. Det blev flankstek som jag tycker är en helt grym styckningsdetalj, smakar väldigt mycket kött, nästan lite nöttig smak. Till det mitt hemkärnade smör smaksatt med ramslök (recept några blogginlägg längre ned)
Köpte årets första svenska sparris & lite andra goda primörer som tillsammans med lite sparrispotatis fick åka en sväng i ugnen.

Flanksteken, lät jag ligga framme i ca 40 minuter innan jag brynte den i smör & saltade & pepprade på båda sidor. Sen in i ugnen på 125 grader tills den hade en innertemperatur på 58 grader. Svepte in den i folie & lät den vila i ca 25 minuter. Skar upp i rätt så tunna skivor, det bara smälter i munnen, helt fantastiskt.

Sparrisen & de andra primörerna , som var små fina morötter, knipplök & sockerärtor, dela jag i grova bitar & fördelade på en plåt.

Sparrispotatisen, kokade jag så den var nästan färdig i saltat vatten. Kylde ner & delade även den i grova bitar & la även den på plåten.

Några rejäla klickar smör, olivolja, svartpeppar (nymald givetvis) & salt. Sen in i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter, medans köttet vilade. Man vill ju att grönsakerna ska mjukna men det måste ju vara lite studs kvar i dem.

Köpte riktigt stora färska spritärtor som jag pillade ut, kokade i saltat vatten i ca 2 minuter, kylde ner dem snabbt & sen fick de värmas upp i lite bryntsmör & flingsalt.

Avslutade med att hyvla rädisor tunt, slängde på några ärtskott på toppen & givetvis en rejäl klick utav ramslökssmöret.

20130513-230220.jpg
Helt galet gott & jag hoppas att ni testar!

/PappaKock

2 kommentarer Lägg till din

 1. Stina skriver:

  Hej! Vart får du tag i ramslök? Är du ute å plockar eller har du hittat det i någon butik?

  1. pappakock skriver:

   @stina

   Hej. Jag plockar ute växer lite här & där. Men fråga din grönsakshandlare eller på blomsteraffärer där vissa börjat sälja i kruka.

   PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s