Etiketter

20130511-222512.jpg

Fick äntligen tummen ur & testade min pastamaskin. Jag fick hjälp utav yngsta dottern & tur var nog det för det är lite svårt att fixa det själv.

Till våran hemgjorda tagliatelle blev det kyckling som jag skar i tunna skivor & fyllde med ramslök, västerbottensost & citron. Samt en sås på vit vin, dijon senap & gröna ärtor.

För att göra egen pasta behövs följande:
1,5 dl durumvete
1,5 dl vetemjöl
1 ägg
2 äggulor
1 nypa salt
2,5 msk olivolja
2-3 msk vatten

Gör så här:

Häll mjölet på bänken, gör en grop i mitten & knäck ägget däri & tillsätt äggulorna. Tillsätt olivolja, salt & 2 msk vatten. Arbeta ihop till en deg, kan behövas lite mer vatten.

Knåda i 10-12 minuter & låt den sedan vila i plast i kylen i minst 1 timme.

Dela mindre bitar & kavla på mjölad bänk eller om ni har en pastamaskin så använder ni givetvis den. Glöm inte att mjöla noga, låt pastan ligga & torka till 10-15 minuter innan du kokat den i ordentligt saltat vatten i ca 2 minuter.

Till kycklingen behövs följande:
500 gram kycklingfilé
1 dl grovt riven västerbottensost
1 citron (skalet)
35-50 gram ramslök
1,5 msk smör
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva kycklingen 3-4 gånger så tunna skivor du kan.

Dra ut en stor bit folie & lägg på köksbänken, över den en lika stor plastfilm. Lägg kycklingen där på så att bitarna ligger tätt ihop.
Salta, peppra.

Grovhackad ramslöken & riv osten. Lägg en rand med ost & lök, avsluta med att riva citronskalet över.

Rulla ihop plasten först & sen folien, rulla den hårt.
In i ugnen tills den har en innertemperatur på 65 grader. Ta ut den ut folien & plasten & stek den i smör, salta & peppra. Låt ligga & vila i några minuter innan du skivar upp den.

Till såsen behövs:
1 schalottenlök
0,5 vitlök (solo)
0,5 morot
Kycklingfond
2 dl vit vin
1 msk dijon senap
1 dl grädde
1,5 dl gröna ärtor
1,5 msk smör
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Finhacka lök, vitlök & morot. Svetta i smör utan att det tar färg. Slå på vin, fond & 1,5 dl vatten. Låt koka upp & småputtra i ca 30 minuter. Smaka av med lite vitpeppar & senap, slå på grädde & låt puttra i 5-10 minuter.

Tillsätt ärtorna & låt dem koka med i några minuter. Mixa såsen & sila den.

Låt koka upp igen & smaka av med salt & peppar.

20130511-222524.jpg
/PappaKok

Annonser