Ramslök.

20130501-191815.jpg

Igår var jag & mina döttrar ute & sökte efter vårblommor, förutom vitsippor fann vi även ett hav utav ramslök. Det knepiga är att det är ett ställe vi ofta går förbi & det ligger bara 100 meter från där vi bor, men jag har aldrig sett det tidigare.

Hur som helst, jag fyllde en 10 liters påse på nolltid. Ska frysa en del & sen kan ni nog räkna med lite fler recept med just ramslök den närmsta tiden.

20130501-191842.jpg
Det är något speciellt med den känslan man får när man kan plocka ätbara grejer i naturen istället för att åka till affären & köpa dem, det smakar ju alltid bättre när man har odlat eller plockat själv.

Ikväll ska jag göra eget smör som jag smaksätter med ramslöken, kommer bli riktigt fint på en bit grillat i sommar.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s