Etiketter

20130429-190016.jpg

Här kommer recept på en superlätt & fräsch dessert dom passar perfekt att avsluta en mastig middag med. Den här gången fick jag köpa färdiga maränger eftersom jag helt enkelt hade behövt två ugnar hemma annars, både nattbakade tomater & surdegsbröd satte stopp för hemgjorda maränger.

Du behöver följande till 4 portioner:
1,5 dl pressad citron (ca 2 st)
100 gram socker
0,75 dl vispgrädde
3 ägg
1 äggula
Maränger
Johan Bülows söta lakritssyrup
Rålakritspulver

Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Pressa saften ur citronerna.
Vispa ägg & socker så att sockret löser sig ordentligt.
Vispa grädden lätt.

Blanda citron & äggsmeten. Sila den ner i en bunke & vänd försiktigt ner grädden.

Fyll upp i portionsformar & sätt in i mitten utav ugnen i ca 20-25 minuter tills smeten stannat. Låt stå svalt innan servering. Går bra att görs dagen innan.

Eftersom citronkrämen blir väldigt syrlig så krävs det rätt så ordentligt med lakritssyrup & maränger. Avsluta med att pudra över rålakritspulver.

Både syrupen & pulvret från Johan Bülow finns i de flesta delikatessbutiker, annars finns den att köpa hos bl.a. Ninasmat.se

/PappaKock

Annonser