Etiketter

20130423-232004.jpg

Som jag skrev tidigare så gjorde jag en riktigt god pesto på ramslök. Jag blandade med ca 30% basilika, för att få lite rundare smak. Körde på solrosfrön istället för pinjenötter.
Prova & bara använda den på en bit nybakat bröd, rör i den i nykokt pasta eller som sås till en bit fisk.

Du behöver följande:
1,5 hg ramslök
0,5 färsk basilika
1 citron
0,75 dl solrosfrön
Ca 1-1,5 dl olivolja
Parmesan efter smak, förslagsvis mycket!
Salt
Svartpeppar
Helst en mortel

Gör så här:
Börja med att rosta solrosfrön i en torr panna.
Skölj ramslöken, använd bara bladen, inte stjälken.
Grovhacka ramslöken & basilika, lägg i morteln. Tillsätt salt & börja stötta. Se till att stötta ordentligt.

Tillsätt lite av fröna & bonka på. Blanda i olja & saften av halva citronen. Riv i parmesan & smaka av med svartpeppar & salt.

Mängden olja beror lite på vad den skall vara till, man kan göra en lite tjockare eller slå på mycket olja & få en mer ”såsig” pesto.

Har du ingen mortel, misströsta icke! Det går att mixa ihop den också, men bäst blir det ändå i en mortel.

/PappaKock

Annonser