Förra helgen gjorde vi hamburgare, emellan bröden låg bland annat en rostad vitlöksmajonäs, på allmän begäran kommer här receptet på den.
Du behöver följande:
2 äggulor
1 vitlök (solo)
2,5-3 dl kallpressad rapsolja
1,5 tsk dijonsenap
Pressad citron
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Skala vitlöken & dela i mindre bitar. Lägg den i en kastrull ihop med hälften utav rapsoljan, luta kastrullen så att oljan täcker vitlöken helt. Låt vitlöken gå rikligt med färg, dra sedan kastrullen av värmen & låt svalna.
Lägg äggulor, senap & en skvätt citron i en bunke. Vispa ihop, tillsätt sedan rapsoljan som inte är rostad, lite i taget under ständig vispning. Ju mer olja du får i desto större mängd kan du tillsätta. Tillsätt även den rostade oljan & finhacka vitlökarna & rör i den.
Smaka av med salt, peppar & eventuellt mer citron.
Recepten på bröden som är penslade med brynt smör, får bli en annan gång.
Trevlig helg! /PappaKock
Ååh, så vackert. Ska bli gött att knåpa ihop nåt trevligt med denna go’bit. Keep up the good work!
//Hanna