Etiketter

20130403-234454.jpg

Vegetariska rätter är inget jag lagar ofta, men på jobbet har jag inte så mycket att välja på då vi erbjuder ett sådant alternativ varje dag. Jag tycker att det är en utmaning att laga helt vegetariskt, men det blir bättre. Dagens vegetariska blev en riktig höjdare, kan ju även ätas till kött istället för potatis eller liknande.

Du behöver följande till 4 portioner:
2-4 aubergin (beroende på storlek)
2 burkar kikärtor
1 rödlök
1 vitlök (solo)
10 färska champinjoner
2 msk ajvar
1,5 dl färskost ex philadelphia
0,5 dl grovt hackad persilja
Mozzarella
1 msk balsamvinäger
Olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Dela auberginen i tjocka stubbar ca 8-10 cm höga. Gröp ur dem men spara lite i botten.
Häll av ärtorna i ett durkslag & skölj dem, låt rinna av ordentligt.
Grovhacka innanmätet från auberginen, lök, champinjonerna & vitlök.
Fräs i olivolja, salta & peppra & slå på ärtorna & balsamvinäger.

Dra av från värmen & rör i ajvar, färskost & grovhackad persilja.
Fyll auberginerna & lägg en rejäl skiva mozzarella på varje, in i ugnen på 185 grader i ca 15 minuter.

/PappaKock

Annonser