Vegetariska auberginestubbar med krämig kikärtsröra & mozzarella.

20130403-234454.jpg

Vegetariska rätter är inget jag lagar ofta, men på jobbet har jag inte så mycket att välja på då vi erbjuder ett sådant alternativ varje dag. Jag tycker att det är en utmaning att laga helt vegetariskt, men det blir bättre. Dagens vegetariska blev en riktig höjdare, kan ju även ätas till kött istället för potatis eller liknande.

Du behöver följande till 4 portioner:
2-4 aubergin (beroende på storlek)
2 burkar kikärtor
1 rödlök
1 vitlök (solo)
10 färska champinjoner
2 msk ajvar
1,5 dl färskost ex philadelphia
0,5 dl grovt hackad persilja
Mozzarella
1 msk balsamvinäger
Olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Dela auberginen i tjocka stubbar ca 8-10 cm höga. Gröp ur dem men spara lite i botten.
Häll av ärtorna i ett durkslag & skölj dem, låt rinna av ordentligt.
Grovhacka innanmätet från auberginen, lök, champinjonerna & vitlök.
Fräs i olivolja, salta & peppra & slå på ärtorna & balsamvinäger.

Dra av från värmen & rör i ajvar, färskost & grovhackad persilja.
Fyll auberginerna & lägg en rejäl skiva mozzarella på varje, in i ugnen på 185 grader i ca 15 minuter.

/PappaKock

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s