Etiketter

20130402-213357.jpg

Jag har bloggat om mat ett tag nu, för några månader sedan började det trilla in lite varuprover & förfrågningar per mail om man ville prova diverse produkter. Jag tackar ja till nästan allt för det är ju kul att testa & gratis är ju (nästan) alltid gott. Men även om jag tackar ja till mycket så skriver jag absolut inte om allt, långt ifrån. Jag skriver eller rekommenderar bara produkter som jag tycker är bra & jag själv skulle köpa eller använda. Så läser ni om en produkt på min blogg, då är det inget köpt inlägg utan något jag faktiskt tycker är bra.

I förra veckan kom det tre flaskor olivolja från Zeta, det var deras nyhet Olivolja Regionale. Olivolja från tre olika regioner i Italien, Toscana, Sicilien & Marche. Eftersom de olika regionerna har olika klimat, jordmån etc & använder sig utav olika oliver vid framställningen, så är detta tre oljor som smakar helt olika.

Jag testade dem helt naturella på en sked, jag gillar olivolja & kan äta bara en bit surdegsbröd & olivolja.
Alla tre var goda, men jag fattade snabbt tycke för den från Toscana, den smakade som olivolja ska smaka.
De här oljorna passar kanske bäst på en färdig rätt, exempelvis över en sallad, i en emulsion, eller som smaksättare. De funkar säkert att steka i med, men jag tycker då att man förlorar en hel del utav den goda smaken.

Men vill man ha en schysst olivolja att ringla över sina grillade läckerheter i sommar, då kan jag verkligen rekommendera er att testa någon av dessa tre.

/PappaKock

Annonser