Etiketter

20130304-011106.jpg

I helgen hade vi lite kalas då jag trillade över 30-strecket. Vi bjöd på pulled pork med diverse tillbehör. Men det absolut viktigaste förutom själva porken är enligt mig guaccamolen, finns nog lika många recept som det finns avocados.

Att köpa avocado är ju ett riktigt lotteri, vissa gånger är de stenhårda & förblir det i en vecka, andra gånger är de helt svarta inuti. Men oftast är de som säljs som ”ätfärdiga” bra. Men jag köper alltid 2-3 st extra för man vet aldrig.

För att göra min guaccamole behöver du följande:
10 st mogna avocado
0,5-1 vitlök (solo)
1 citron
1-2 lime
Färsk koriander ca 25 gram
3 plommontomater (kan uteslutas)
1,5-2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Dela avocadon på mitten, avlägsna kärnan & gröp ur köttet med en sked. Mosa lätt med en gaffel, lägg i en skål.

Riv vitlöken på fina sidan av rivjärnet. Blanda i skålen. Finhacka koriander. & tillsätt den.

Pressa i saften utav citron & lime.

När det är säsong & tomaterna är goda brukar jag ha i några grovhackade i mun guaccamole, men går att utesluta så här års.

Smaka av med olivolja, salt & svartpeppar.

/PappaKock

Annonser