20130225-225957.jpg

Ikväll blev det snabbmat, som visserligen hade legat i kylen & marinerat sedan i morse. Men själva tillagningen tog inte mer än en kvart.

Du behöver följande till 4 portioner:
500 gram fläskkare’
3 msk kinesisk soja
0,5 vitlök (solo)
0,5-1 röd chili
Färsk ingefära
1 blodapelsin
2 msk olivolja
Kycklingfond
Färsk basilika
2 morötter
1 gul paprika
1 gul lök
1 palsternacka
Svartpeppar
Salt

Gör så här:
Strimla köttet & lägg i en påse. Dela chilin på mitten, pila bort fröna & finhacka den. Skala en bit ingefära & riv på rivjärn eller finhacka.
Tvätta apelsinen noga, riv skalet av halva apelsinen & pressa saften ur hela.

Lägg i allt i påsen. Tillsätt även soja & olivolja, salta & peppra. Låt ligga & dra i minst 2-3 timmar, men gärna över natten.

Hetta upp en stekpanna, under tiden strimla grönsakerna relativt grovt.
Häll i köttet & låt det ligga i några minuter innan du rör om. Låt det sedan koka i 3-5 minuter. Slå på 0,5 dl vatten & lite kycklingfond. Lägg i grönsakerna & stäng av värmen. På så sätt bibehåller grönsakerna son spänst & blir så där härligt krispiga.

Avsluta med att strö över lite färsk basilika. Servera med nudlar, ris eller bara som det är.

/PappaKock

Annonser