Etiketter

20130219-211846.jpg

När jag köper kycklingfilé eller bröst så köper jag i princip alltid med skin om det finns, för knaprigt kycklingskin är ju nästan det godaste på hela kycklingen.

Den här rätten är inspirerad utav en klassisk caesarsallad, fast den serveras med spaghetti.

Till 4 portioner behövs följande:
3-4 kycklingbröst med skin
0,5 vitlök (solo)
1 pkt bacon
Spaghetti (gärna färsk)
1 msk ansjovisspad (kan uteslutas)
1-2 tsk vitvinsvinäger eller pressad citron
1,5 dl riktig grädde
1 dl riven parmesan
Kycklingfond
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Smör
Rapsolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.

Skär några snitt i skinnet på kycklingen, salta & peppra (svart) massera in lite rapsolja på skinsidan.
Värm en stekpanna riktigt varm.

Stek kycklingen på skinsidan på hög värme i några minuter tills det får fin färg. Sänk värmen & vänd kycklingen, stek ytterligare några minuter.

Lägg kycklingen i en ugnsform. In i ugnen tills innertemperaturen är ca 67-69 grader ca 20 minuter. Låt kyckling vila ca 15 innan du skär i den.

Ta en kastrull, lägg i ca 2 msk smör, rosta vitlöken tills den får ordentligt med färg. Tillsätt 2 dl vatten & fond. Låt koka upp.

Slå på grädde & låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt & vitpeppar.
Slå i ansjovisspadet & citron eller lite vinäger.

När såsen är klar rör ner den rivna parmesanen.

Servera rätten med nykokt spaghetti, knaperstekt bacon, krutonger (går lika bra att göra på vanligt bröd. Men godast är ju ändå surdeg)
Avsluta med att riva över parmesan.

/PappaKock

Annonser