Etiketter

20130126-160320.jpg

Att fylla ett köttstycke är underskattat, örter, ost, nötter, skinka etc du kan fylla med precis vad du vill.

Du behöver följande:
Fläskyterfile 850-1000 gram
100-125 gram brieost
Valnötter 1 dl
Smör & rapsolja att steka i
Salt & svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Rosta nötterna i torr panna i några minuter. Hacka dem sedan grovt.

Dela fläskyttern som en baguette, men inte helt igenom. Salta & peppra i & fördela osten i & strö över nötterna.

Har man steksnöre kan man binda ihop köttet så set håller ihop bättre. Men set funkar fint med folie också.

Men först bryner du köttet i smör & rapsolja. Linda in köttet i folie & lägg det i en ugnsform. Sätt i en termometer & ställ in i mitten utav ugnen. Låt få en innertemp på ca 67-68 grader & låt sedan köttet vila i 30-45 minuter innan du skär upp det.

Potatis & palsternacksrösti:
Potatis
Palsternacka
Salt, svartpeppar
Smör

Gör så här:
Skala potatis & p-nacka, ungefär 60/40 fördel potatis.

Riv potatisen på grova sidan utav rivjärnet & P-nacka på fina sidan. Lägg i en bunke, salta, peppra & blanda väl.

Stek röstin i smör ca 3-4 minuter på varje sida.

Recept på min Bearnaise hittar du Här!

Till detta gjorde jag en sallad på rostade rödbetor & ruccola.

/PappaKock

Annonser