Rivsalt.

20130113-220918.jpg

Salt är en otroligt viktig del inom gastronomin. Man använder salt i precis allt som har med matlagning att göra, man kan inte ens koka potatis utan salt. Eller, jo det kan man men då smakar de inget. Salt är enligt mig den viktigaste smakförstärkare vi har, utan salt skulle jag inte klara av en dag på jobbet.
Om man får välja en krydda att använda till en måltid, så skulle jag utan tvekan välja salt.

Flingsalt har länge varit poppis att strö över sin anrättning, men nu finns ett nytt mycket trevligt sätt att tillföra salt till mat.
Produkten heter Rivsalt. Det är bergssalt från Himalaya, som med hjälp utav ett litet japansktillverkat rivjärn rivs över maten.

Många tänker ju, salt som salt. Men det är faktiskt smakskillnad på olika sorters salt. Rivsaltet smakar väldigt mycket salt & blir ju därför också drygt. Den där tillsynes lilla stenen räcker väldigt länge, det syns knappt att jag använt min fast jag saltat som en galning på allt de senaste dagarna.

Först & främst är det ju tänkt att den skall stå på bordet & man skall kunna riva lite över sin tallrik. Men visst kan man även riven över köttbiten innan den hamnar i stekpannan. Men det är ju inget du saltat ditt pastavatten med direkt.

Jag tycker det här är en otroligt snygg produkt att ställa fram på bordet till sina gäster eller familjen. Lite som på finkrog när de kommet ut & river lite parmesan över tallriken eller frågar om man vill ha lite färskmald svartpeppar.

20130113-220931.jpg
Styrkan i saltet påminner lite om pärlsalt. Jag vet att det finns folk som pratar om att det rosa Himalayasaltet skulle vara nyttigare än ”vanligt” salt pga högt mineralinnehåll, men det finns lika många som säger tvärtom. Själv kommer jag inte salta mer än vad jag gjort innan, men rivsaltet har iallafall tagit över flingsaltets plats på middagsbordet.

20130113-221418.jpg</a
<br

Det kan komma bli en liten tävling eller utlottning utav Rivsalt här på bloggen , så håll utkik. Är du nyfiken på rivsalt, hittar du deras hemsida HÄR!

/PappaKock

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s