Etiketter

20130109-222702.jpg

I söndags gjorde jag rosmarinbakad fläsksida som blev helt fantastiskt gott. Köpte en bit vanligt stekfläsk, mixade en kruka rosmarin med lite rapsolja. Smorde in fläsket & efter ca 4,5 timmar i ugnen var det brutalmört.

Till 4 portioner behövs följande:
500 gram rimmat fläsk
1 kruka färsk rosmarin
0,5 dl äpplejuice
0,5 dl rapsolja
Svartpeppar

Gör så här:
Mixa rosmarin grovt ihop med oljan & äpplejuice.

Skär rutmönster i svålen på fläsket. Stek fläsket med svålen nedåt i en hett torr panna i ca 3-4 minuter tills det fått riktigt mycket färg.

Gnid in hela köttet med oljan & svartpeppar.

Lägg köttet i en ugnsfast form & in i igen på 150 grader i 4-5 timmar. Ta ut köttet, linda in i folie & låt vila 30 minuter innan du skär det i skivor.

Ciderspetsad schalottenlökssky:
2 st bananschalottenlök
1 msk smör
2 msk äppelcidervinäger
2 dl torr äppelcider
Kalv & hönsfond
Salt & peppar

Gör så här:
Finhacka löken & svetta den i smöret. Slå på vinäger & ca 2 dl vatten. Låt koka upp & slå på fond, hälften av varje.
Låt koka 5-10 minuter. Slå på hälften utav cidern. Smaka av med salt & peppar. (Red ev av med lite maizena)
Låt småputtra i 25-30 minuter. Innan servering slå på det sista utav cidern.

Rostade rotisar:

Morot
Potatis
Rotselleri
Jordärtskocka
Svartrot
Lök
Olivolja
Salt & peppar

Gör så här:
Skala alla rotfrukter & skär i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över olja, salta & peppra. In i ugnen på 225-250 grader i ca 35 minuter eller tills de fått ordentligt med färg.

20130109-222715.jpg
/PappaKock

Annonser