20130105-225842.jpg

I fredags åt vi korv & mos. Kanske inte låter så spännande en fredagskväll men hemgjort potatismos & en korv av hög kvalitet är ju riktigt trevligt!

Gjorde en supergod sallad/coleslaw typ, på sista biten rödkål.
Skar den rätt så tunt, gjorde en dijonnaise (en majonäs med dijonsenap) & smaksatte med rostad vitlök. Avslutade med att vända i ruccola.

För att göra salladen behövs följande:
0,5 kg rödkål
250 gram ruccola
0,5 vitlök (solo)
1 äggula
2-4 tsk dijon (gärna grov)
2-2,5 dl rapsolja
1,5 tsk vitvinsvinäger
1 msk smör
Salt & peppar

Gör så här:
Dela vitlöken i några mindre bitar. Lägg den & smör i en liten kastrull, luta kastrullen så smöret & vitlöken är i ena hörnet.
Låt ligga tills den fått riktigt mycket färg. Låt sedan svalna.

Lägg äggula, 2 tsk dijon & vinäger i en bunke. Rör ihop.

Vispa i oljan lite i taget. Börja droppvis & öka sakta mängden olja du tillsätter. Salta & peppra.

Mosa den rostade vitlöken & rör i den i majonäsen. Vispa även i smöret som vitlöken rostades i.

Strimla rödkålen & skölj. Blanda ihop med dijonnäsen & smaka av med mer dijon, salt & svartpeppar. Avsluta med att vända i ruccola.

Gött mos! /PappaKock

Annonser