Etiketter

20130103-233726.jpg

Pasta carbonara är den perfekta maten om man har lite bråttom, det som tar längst tid är att koka upp pastavattnet.
Helst vill man ju ha fläsk i sin carbonara, men det blir faktiskt nästan lika gott med bacon, vilket jag körde på idag.

Du behöver följande till 4 portioner:
Spaghetti (jag tycker att barilla no 5 är att föredra)
2 pkt bacon
1 gul lök
5 cm stjälkselleri
1 msk olivolja
0,5 vitlök (solo)
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 äggulor
0,5 msk rödvinsvinäger
1,5 dl riven parmesan
Svartpeppar ( givetvis från kvarn)

Gör så här:
Koka upp vatten till pasta, salta rejält. Koka pastan al dente.

Skär baconet i bitar, knapperstek i torr panna. Låt rinna av på papper.

Hacka lök, vitlök & selleri. Svetta snabbt i olivolja. Slå i vinäger.

Häll på grädde & mjölk, tillsätt rejält med svartpeppar. Låt koka ihop i några minuter.

Riv parmesanen fint.

Lägg baconet i såsen, stäng av värmen & vänd i osten & spaghettin. Avsluta med att röra i äggulor. (Kan även serveras på toppen vid servering)

Lägg upp på tallrikar & riv över lite ost, svartpeppar & ringla över lite olivolja.

Där har ni det, en klassiker man aldrig tröttnar på. Enligt mig gäller det att inte snåla på grädde & parmesan när man ska göra en bra carbonara.

/PappaKock

Annonser