Min första surdeg.

on

20121229-214235.jpg

Jag har sedan en tid tillbaka velat lära mig att baka med surdeg. Jag kan baka bröd, men har aldrig bakat med surdeg. När min ena dotter fick diabetes läste jag att det är mycket bättre för blodsockret att äta just surdeg. Sen är man ju våldsamt trött på det offantligt tråkiga brödutbud som affärerna erbjuder. Visst kan man handla på bageri, men det blir ju även en kostnadsfråga att baka brödet själv.

Så i julklapp fick jag en brödbok av min familj. Så nu har jag läst på & satt min första surdeg. Är det någon som kan lära en om bakning så är det ju Jan Hedh.

Min surdeg är klar att baka med på tisdag. Ska bli riktigt spännande. Redan nu bubblar det på bra.

20121229-214315.jpg
Så om allt går som det ska blir det även lite brödrecept här på bloggen framöver.

/PappaKock

En kommentar Lägg till din

  1. franskmat skriver:

    Roligt att det är efter Jan Hedh som är en gammal bekantskap sedan Olof Victors startade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s