20121227-000135.jpg

Stod härom dagen med några kycklingklubbor framför mig, visste inte riktigt vad jag skulle välja att smaksätta dem med. Stod samtidigt & drack lite glögg, så vips låg kycklingen i en marinad med bl.a. Glögg, ingefära, vitlök , soja & chili. Resultatet blev riktigt trevligt. Så har ni en skvätt glögg kvar som överlevt julen så tycker jag att ni skall testa det här receptet.

Du behöver till 6 portioner:
Kyckling (valfri del, men gärna med skinnet kvar)
2 dl glögg
2 msk soja
2 msk balsamvinäger
0,5 vitlök (solo)
En liten bit färsk ingefära eller 1 tsk mald
0,5 röd chili
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Riv ingefäran fint & finhacka chili. Blanda samman allt. Lägg kycklingen i en plastpåse & slå över marinaden. Låt ligga i kylen, helst över natt men minst 3-4 timmar.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform. In i mitten utav ugnen i ca 35-40 minuter, höj sedan till 225 grader så skinnet blir riktigt krispigt & får ordentligt med färg. Kucklingen bör få en innertemperatur runt 68-72 grader innan den tas ut. Låt köttet vila 10-15 minuter innan det äts.

Apelsincreme:
4 dl crème fraîche
1 apelsin
1-2 tsk vitvinsvinäger
Salt, svartpeppar & socker

Gör så här:
Tvätta apelsinen noga. Riv skalet på fina sidan på rivjärnet. Pressa ur hälften av saften. Blanda samman med crème fraîche & smaka av med salt, peppar, vinäger & socker.

/PappaKock

Annonser