Etiketter

20121216-233000.jpg

Karré är ju en väldigt tacksam styckningsdetalj, blir ju i princip alltid saftigt & fint. Jag tycker att det passar utmärkt till att bräsera. Bräsera innebär att man steker exempelvis kött i lite vätska under lock.

Du behöver följande till 4 portioner:
650-750 gram fläskkarre’
1,5 dl grädde
Köttfond
1 msk dijon
1 dl vitt vin
2 äpplen
1 dm purjolök
Potatis
Palsternacka
Soja
Smör till stekning
Salt & vit & svartpeppar

Gör så här:
Skala potatis & palsternacka, skär i mindre bitar & koka riktigt mjukt i saltat vatten.

Har du en hel karré skär i ca 1,5 cm tjocka skivor. Salta & peppra & stek dem i smör tills de fått fin färg.

Slå på grädde, 0,5 dl vatten & vin. Krossa grönpepparkornen lätt i mortel & blanda i. Låt koka under lock i ca 25 minuter. Rör i senapen, smaka av med salt, svartpeppar & eventuellt mer grönpeppar. Låt småputtra ytterligare 35-30 minuter. Ge eventuellt såsen lite mörkare färg med några droppar soja.

Häll av vattnet på potatisen & krossa lätt med exempelvis en ballongvisp. Krydda med lite salt & vitpeppar.

Skölj äpple & purjo noga. Skär äpplena i tjocka klyftor & strimla purjolöken grovt. Lägg en klick smör i en riktigt het panna. Stek äpplena i ca 1 minut så de får gyllenbrun färg. Dra pannan från värmen & vänd i purjolöken. Salta & peppra.

20121217-232711.jpg
/PappaKock

Annonser