Pizzamodellen.

on

20121127-212716.jpg

Ni har säkert sett Lantmännens nya reklamaffischer. Pizzamodellen heter kampanjen & går ut på att få folk att slänga sina rester på en pizza, istället för i soporna.

Enligt deras material som jag fått hemskickat så slängs var femte matkasse i soporna. Jag tycker att kampanjen är riktigt smart & framförallt enkel. Vem som helst klarar av att blanda ihop en pizzadeg & sedan är det bara att tilläga det som kylen erbjuder.

Så idag blev det då en middag enligt just Pizzamodellen. Jag hade dessutom rätt så fina rester att slänga på våra pizzor.

Älgstek & brysselkål från helgen, hade en liten bit parmesan som låg långt in i kylen. Lyckades även skrapa ihop lite picklad rödlök att garnera med. Pizzasåsen fick bli helt vanlig ketchup.

Nu behöver det ju absolut inte vara vilt på piazzorna, grejen ät ju att du ska kunna slänga på precis vad som finns i kylen, dina rester ska bli pizzatopping istället för att hamna i soporna.

Här följer receptet på pizzadegen från Lantmännen:
1,5 dl vatten
0,5 dl olja
25 gram jäst
1 krm salt
2 dl grahamsmjöl
2,5 dl vetemjöl

Värm vatten & olja till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke & häll på vattnet. Rör ut jästen & tillsätt salt. Rör i mjöl & arbeta ihop till en deg. Låt jäsa under en handduk i 30 minuter.

Sen är det bara att platta till, på med resterna & in på 250 grader i 10-12 minuter.

20121127-214336.jpg
/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s