20121120-205712.jpg

Ikväll blev det pasta bolognese till middag. Eller spaghetti & köttfärssås som de flesta säger. En köttfärssås kam verkligen varieras i oändlighet beroende på vem som gör den. Även tillagningstiden kan variera kraftigt. Man kan slänga ihop en schysst köttfärsås på 20 minuter eller så kan man låta den stå & småputtra i 2-3 timmar.

Det bästa med köttfärsås är nog ändå att den är om möjligt ännu godare imorn när jag värmen en portion.

Idag blev det en lite mer långkoksvariant.

Jag brukar göra som följer.
Svetta lök, vitlök, morot & selleri i olivolja. Tillsätta tärnat bacon. Sen i med färsen, helst nöt. På med rödvin, krossade tomater, fond, salt, peppar & en gnutta farinsocker. Kanske lite färska örter.

Riv över mycket parmesan & ringla över olivolja & lite balsamico.

Hur gör ni eran? Har ni någon hemlig ingrediens som ni vill avslöja?

/PappaKock

Annonser