Ugnstorkade broccolichips.

on

20121117-215452.jpg

De flesta slänger stammen på broccolin. Gör inte det. Det är den del på broccolin som smakar allra mest. Visst den kan vara lite träig & behöva tillagas lite längre, men den besitter så himla mycket smak. Jag brukar skära den tunt & steka, den är även god att fritera. Sist provade jag att skiva den supertunt & torka den sakta på 80 grader i ugnen så det blev som chips.

Skala bort det yttersta på stammen, skär i så tunna skivor som möjligt, med potatisskalare eller på mandolin. Lägg på bakplåtspapper, salta & sätt in i ugnen på ca 80 grader. Det tar sin lilla tid, räkna med 6-8 timmar. Det går ju att köra på högre värme men då kommer de dra ihop sig mer & smaka mindre.

Samma sätt går ju att göra med de flesta frukter & rotfrukter. Men tillagningstiden varierar ju beroende på hur mycket vätska det är i råvaran. Men när ni kör en plåt broccoli kan jag rekommendera att ni kör en plåt med lite olika betor, som också är vansinnigt gott att torka.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s