20121114-202923.jpg

När jag var på Restaurang Jonas för ett par veckor sedan blev vi serverade en dessert med äpple & selleri. En väldigt oväntad men galet god kombination. Så jag tog & provade att göra en marmelad med just äpple & selleri, resultatet, kalasgott!

Du behöver följande:
800 gram svenska äpplen jag använd Ingrid Marie
450 gram stjälkselleri/blekselleri
1 citron saften
Salt ca 2 tsk
250-300 gram syltsocker

Gör så här:
Skala äpplena & tärna i små tärningar
Skölj selleri & strimla fint.
Lägg äpple & selleri i en kastrull, tillsätt 1 dl vatten & saften av en citron. Koka upp & låt småputtra i ca 5 minuter. Det ska mjukna men absolut inte koka sönder.

Tillsätt syltsocker & låt koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av & häll sedan på rengjorda burkar & låt svalna i kylen över natten.

/PappaKock

Annonser