20121112-224711.jpg

Den här marmeladen har jag skrivit om förut, men den är så rackarns god, så för att inga nya läsare ska missa den så kommer den här igen.

Du behöver följande:
1 kg conference päron
2 vaniljstänger
2 st stjärnanis
2 lime
1 citron
300-450 gram syltsocker

Citronsyra eller liknande att göra rent burkarna med.

Gör så här:
Skala päronen & skär i små kuber. Riv skalet av citrusen & pressa ur saften.
Dela vaniljen på längden & skrapa ur fröna.
Mortla till anisen lätt.

Lägg päron, saften från citrusen, vaniljstänger & fröna i en kastrull. Tillsätt även anisen & 2-3 msk vatten.

Låt koka upp & sedan småputtra i ca 3-5 minuter lite beroende på hur hårt päron man använder.

Tillsätt syltsocker & låt koka under omröstning i minst 5 minuter.

Häll på rengjorda burkar & in i kylen över natten.

Jag är inget ostproffs, men kan garantera att marmeladen passar utmärkt till brie, västetbotten, chèvre & en & annan kittost.

/PappaKock

Annonser