Päronmarmelad med vaniljstång & stjärnanis.

on

20121112-224711.jpg

Den här marmeladen har jag skrivit om förut, men den är så rackarns god, så för att inga nya läsare ska missa den så kommer den här igen.

Du behöver följande:
1 kg conference päron
2 vaniljstänger
2 st stjärnanis
2 lime
1 citron
300-450 gram syltsocker

Citronsyra eller liknande att göra rent burkarna med.

Gör så här:
Skala päronen & skär i små kuber. Riv skalet av citrusen & pressa ur saften.
Dela vaniljen på längden & skrapa ur fröna.
Mortla till anisen lätt.

Lägg päron, saften från citrusen, vaniljstänger & fröna i en kastrull. Tillsätt även anisen & 2-3 msk vatten.

Låt koka upp & sedan småputtra i ca 3-5 minuter lite beroende på hur hårt päron man använder.

Tillsätt syltsocker & låt koka under omröstning i minst 5 minuter.

Häll på rengjorda burkar & in i kylen över natten.

Jag är inget ostproffs, men kan garantera att marmeladen passar utmärkt till brie, västetbotten, chèvre & en & annan kittost.

/PappaKock

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. Blev ju hur god som helst…., ja super till osten ! Stort tack !

    1. pappakock skriver:

      Vad kul att du gillade den 🙂

      PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s