Handla smart.

on

Mat är dyrt, det tror jag vill alla kan komma överens om. Men det finns ju några lätta, smarta knep som håller nere kostnaden en hel del.

Först och främst ska man alltid handla & laga mat efter säsong. Är det höst så finns det gott om tex rotsaker. Då är de absolut billigast, av bäst kvalitet & smak. Tar man istället sparris så är den som bäst i slutet av april, början av maj. Alltså ska man undvika sparris just nu, för då är den dyr & inte alls lika god som den är på våren.

Ett annat sätt att handla billig mat men utan att tumma på kvaliteten är att köpa exempel kött på ”dåligt datum” hyllan. Där kan du köpa kött för mindre än hälften av priset. Är det dessutom nötkött så blir det ju bara bättre om det får ligga längre.

Det kan ju vara svårt att storhandla bland just dessa varor, men just kött brukar det finnas gott om. Även ost & korvar brukar trängas på datumhyllan.

De flesta är ju livrädda för datummärkningen på livsmedel, men det är ju mest där för att det måste finnas. Smaka & lukta på maten, luktar det ok, smaka på det, smakar det ok, då är det bara att äta. Man känner garanterat när ett livsmedel är dåligt.

/PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s