Ni som följt min blogg ett tag vet att jag i början av året var med i en recept-tävling. Tävlingen gick ut på att laga en rätt med avokado som huvudingrediens. Jag gjorde en liten trerätters, jag kallade den Triss i avokado.

20121103-203624.jpg
En citruskryddad avokadoterrine med havtornsvinägrett och äpplechips.

En krämig avokado och blomkålssoppa smaksatt med sesamolja. Toppad med chili och koriandermarinerade räkor.

Tillsist en avokadopannacotta med stjärnanis och en blåbärssnaps.

Hur som helst så vann jag ett restaurang besök på (då) nyöppnade Restaurang Jonas på Kungsholmen. I torsdags var det då äntligen dags. Jag & tre vänner slog oss ner i den mycket mysiga & hemtrevliga restaurangen. Visst hade jag höga förväntningar, det är ju ändå en mycket skicklig kock som står bakom det hela.

Hela kvällen var helt magisk, riktigt proffsig personal & maten så mycket bättre än vad jag kunnat ana. Vi åt en 9 rätters avsmakningsmeny, däremellan massa små rätter. Jag tror att vi räknade till 21 rätter. Vi satt där i nästan 6 timmar & blev totalt bortskämda med bra service & helt fantastisk mat. Efter maten fick vi komma bak & kolla på köket & byta några ord med Jonas Lundgren. Vi knallade hem i spöregn till vårt hotel, med ett leende på läpparna & kände oss helt lyriska. Man kunde knappt förstå vad man precis varit med om.

Här kommer bilder på några utav de rätter vi serverades under kvällen.

Sjöborre & ostron.

20121103-205058.jpg
Anktunga med citrus & pepparrot.

20121103-205250.jpg
Hummer med pepparrotssnö.

20121103-205348.jpg
Rökt vildand med selleri, kantareller & röd endive.
20121103-205437.jpg
Choklad, lakrits & en legogubbe gjord på jordärtsskocka.

20121103-205719.jpg
Isad rapsolja.

20121103-205835.jpg
Fläderbär med friterad fläderbärskvist.

20121103-205926.jpg
Som sagt en helt magisk gastronomisk resa. Detta kommer jag leva på mycket länge.

/PappaKock

Annonser