20121027-205406.jpg

Har blivit mycket pasta det senaste, färsk pasta är riktigt gott & mycket smidigt. Den här gången blev det en pasta fylld med spenat. Gjorde en supersnabb sås med kycklinginnerfile’, som enligt mig är godare & mer smakrik än filén. Pancettan gav rätten en mycket angenäm sälta.

Du behöver följande till 6 portioner:
600 gram kycklinginnerfile’
100 gram pancetta
1 gul lök
1 vitlök (solo)
1 burk soltorkad tomat (12-15 st)
1 röd paprika
120 gram babyspenat
4 msk balsamvinäger
1,5 dl grädde
Kycklingfond
Olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Sätt på pasta vatten.
Strimla kycklingen & tärna pancettan.
Stek kycklingen i olivolja, salta & peppra.

Under tiden du steker kycklingen, strimla den gula löken, soltorkad tomat & paprikan. Finhacka vitlöken.

När kycklingen fått fin färg tillsätt pancetta, lök & hälften utav vitlöken. Fräs runt i ett par minuter. Slå på balsamico & kycklingfond. Slå på 2 dl vatten, låt koka upp & småputtra i 5 minuter.

Tillsätt tomaterna, grädde & paprika. Smaka av med salt & svartpeppar.

Hetta upp en stekpanna & häll i 3 msk olivolja svetta vitlöken i några minuter. Dra pannan av plattan & lägg i spenaten , salta & peppra.

Slå såsen över den nykokta pastan & avsluta med att vända i spenaten. Lägg upp på tallrikar, ringla över olivolja & riv över parmesan.

20121027-205412.jpg
/PappaKock

Annonser