En bra schnitzel behöver inte vara på kalv, jag tycker det blir riktigt gott att göra på fläskkött. Det finns ju färdigbankade bitar i butiken som säljs under namnet fläskschnitzel, men det funkar fint att banka ut kotlett.
Du behöver följande till 4 portioner:
650 gram benfri kotlettrad
2-4 msk dijon senap
1,5 dl fint riven västerbottenost
3 ägg
Vetemjöl
Ströbröd
Smör att steka i
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Skär köttet i skivor, lägg en skiva i en plastpåse (så slipper du sanera kaklet) banka köttet med baksidan utav en kastrull.
Häll mjöl på en tallrik, äggen på en annan & tillsist ströbröd på en. Riv osten fint & vispa ihop med äggen & blanda i senap.
Salta & peppra rikligt i ströbrödet.
Vänd köttet i mjöl, sedan i äggblandningen & sist i ströbrödet.
Stek dem gyllenbrunna i smör.
Potatiskaka:
10-15 potatisar
0,5 vitlök (solo)
Salt, svartpeppar
Smör & rapsolja att steka i
Gör så här:
Skiva potatisen tunt. Lägg i en bunke & skölj av snabbt. Stek i smör & rapsolja tills det får lite färg. Finhacka vitlöken & tillsätt i potatisen, salta & peppra.
Klä en form med bakplåtspapper. Smöra eller olja in formen. Lägg i fen stekta potatisen. Sen är det viktigt att lägga ett ordentligt tryck på så att potatisen blir ordentligt packad. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 30-40 minuter.
Lyft ur pappret med potatisen i. Skär i bitar.
Kapris- & cotroncreme’:
2-3 dl crème fraîche
2 msk kapris
0,5-1 citron (saften)
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Hacka över kaprisen grovt. Blanda med crème fraîchen, pressa i cotronsaft & smaka av med salt & peppar.
Försök att vända i ingredienserna för då blir inte crème fraîchen så lös.
/PappaKock
Hur gott som helst! Och om man är känslig mot crème fraîche är det supergott med smör. Gärna smält, silat, blandat med karpisen och citronsaften.Kylt;), om man får tipsa vidare?
@franskmat ja men det låter ju som ett lysande tips om man är känslig eller inte gillar crème fraîche. 🙂
PappaKock