Här kommer ett pastarecept som garanterar dig riktigt god mat på max 15 minuter.
Du behöver följande till 4 portioner:
Färsk tagliatelle
2 krukor dill
1 citron
0,5 vitlök (solo)
0,5 dl solrosfrön
1 dl parmesan (fint riven)
1,5-2 dl olivolja
150 gram räkor (helst handpillade)
150 gram kräftstjärtar
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Sätt på pastavattnet & salta väl.
Rosta solrosfrön i en torr stekpanna.
Mortla ihop solrosfrön, dill, vitlök & saften av 0,5 citron. Tillsätt olivolja, salt & svartpeppar. Avsluta med att mortla i fint riven parmesan.
Koka pastan i 1-2 minuter, häll av vattnet men spara 0,5 dl utav vattnet. Blanda den varma pastan med peston & blanda i pastavattnet, vänd i skaldjuren.
Servera med riven parmesan, olivolja & svartpeppar.
/PappaKock
Mmm, jättebra idé! Lätt och gott! Klart man skalar räkorna à la minute! Som fransk kanske man har persilja hemma, det funkar väl till rätten, eller?
om man vill göra annat än basilika..
@franskmat ja jag använder ju dill i denna & jag tycker personligen att man kan göra pesto på i princip vad som helst. Så persilja skulle säkert funka fint! 🙂