Skaldjurspasta med dillpesto & parmesan.

20121020-221931.jpg

Här kommer ett pastarecept som garanterar dig riktigt god mat på max 15 minuter.

Du behöver följande till 4 portioner:
Färsk tagliatelle
2 krukor dill
1 citron
0,5 vitlök (solo)
0,5 dl solrosfrön
1 dl parmesan (fint riven)
1,5-2 dl olivolja
150 gram räkor (helst handpillade)
150 gram kräftstjärtar
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Sätt på pastavattnet & salta väl.

Rosta solrosfrön i en torr stekpanna.

Mortla ihop solrosfrön, dill, vitlök & saften av 0,5 citron. Tillsätt olivolja, salt & svartpeppar. Avsluta med att mortla i fint riven parmesan.

Koka pastan i 1-2 minuter, häll av vattnet men spara 0,5 dl utav vattnet. Blanda den varma pastan med peston & blanda i pastavattnet, vänd i skaldjuren.

Servera med riven parmesan, olivolja & svartpeppar.

20121020-221943.jpg
Snabbt, lätt & supergott.

/PappaKock

Annonser

5 kommentarer Lägg till

  1. franskmat skriver:

    Mmm, jättebra idé! Lätt och gott! Klart man skalar räkorna à la minute! Som fransk kanske man har persilja hemma, det funkar väl till rätten, eller?

  2. franskmat skriver:

    om man vill göra annat än basilika..

    1. pappakock skriver:

      @franskmat ja jag använder ju dill i denna & jag tycker personligen att man kan göra pesto på i princip vad som helst. Så persilja skulle säkert funka fint! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s