Fick tag i riktigt fin torskrygg i fiskbilen idag, efter lite dividerande fick jag den även till ett riktigt fint pris.
Du behöver följande till 4 portioner:
500 gram torskrygg
1 grönt äpple
1 paket bacon
Ca 8 normalstora potatisar
100 gram smör
Pepparrot
Några dillikvistar
Salt & vitpeppar
Gör så här:
Skala potatisen (gärna mjölig sort) skär i mindre bitar & koka mjuk i saltat vatten.
Skär bacon i fina strimlor & stek knaprigt. Låt rinna av på papper.
Häll av vattnet från potatisen, krossa den lätt med en visp, rör i bacon & smaka av med lite vitpeppar.
Låt gärna fisken ligga framme i ca 35-40 minuter innan du steker den. Salta den rikligt & lite nymald vitpeppar. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida. Lägg i en ugnsform & låt gå färdigt i ugnen på 125 grader. Jag brukar låta min gå till ca 48-49 grader & sen får den vila i några minuter. Gärna lite flingsalt på fisken innan servering.
Bryn smöret i en panna. Låt det verkligen få bli brynt & få den härliga karamellliknande doften. Tärna äpplet & tillsätt det i det brynta smöret.
Servera fisken med färskriven pepparrot, ringla över det brynta smöret & strö över några dillkvistar.
Det här mina vänner, det är det här min blogg & matlagning handlar om för mig. Det är så mycket kärlek på den här tallriken. Inget avancerat, bara rena enkla smaker.
/PappaKock
Kan det bli fräschare? Tror inte det 🙂
Nä Christer, det blir nog inte bättre än så här! 🙂
PappaKock
Är svag för fisk i allmänhet och torskrygg i synnerhet. Provar det här receptet nu ikväll. Återfinns säkert en variant i min egen blogg om det är ok. Hänvisar såklart till din.
Hej. Trevligt att du gillar receptet! Det var grymt gott, kul att få se din tolkning på din blogg!
PappaKock