Portabelloburgare, fries & parmesanspetsad guacamole.

on

20121007-214257.jpg

Jag äter sällan vegetariskt, väldigt sällan. Men när det händer då tar jag gärna en portabelloburgare. Den här svampen har ju en köttliknande konsistens & jag tycker att den skall tillagas som om den vore en bit kött.

Dela svampen på mitten, ringla över olivolja, salta & peppra. Stek den i mycket smör i en hett panna. Låt den ligga ca 2-3 minuter på varje sida så den får en schysst yta & inte blir kokt. Låt rinna av på ett papper innan du lägger den mellan brödskivorna ihop med dina favorittillbehör.

Sen skär man tjocka strimlor av potatis, ringlar över rapsolja, salt & peppar. Rostar dem i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter.

Sen en snabb variant utav guacamole. En avocado, en halv vitlök (solo) saften från en halv citron, 2 matskedar crème fraîche, 1 dl fint riven parmesan. Mosa ihop allt med en gaffel. Smaka av med salt & svartpeppar & ringla i lite olivolja.

20121007-214310.jpg

/PappaKock

2 kommentarer Lägg till din

  1. Mody skriver:

    Im a huge fan already, man. Youve done a bnliliart job making sure that people understand where youre coming from. And let me tell you, I get it. Great stuff and I cant wait to read more of your blogs. What youve got to say is important and needs to be read.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s