20121007-214257.jpg

Jag äter sällan vegetariskt, väldigt sällan. Men när det händer då tar jag gärna en portabelloburgare. Den här svampen har ju en köttliknande konsistens & jag tycker att den skall tillagas som om den vore en bit kött.

Dela svampen på mitten, ringla över olivolja, salta & peppra. Stek den i mycket smör i en hett panna. Låt den ligga ca 2-3 minuter på varje sida så den får en schysst yta & inte blir kokt. Låt rinna av på ett papper innan du lägger den mellan brödskivorna ihop med dina favorittillbehör.

Sen skär man tjocka strimlor av potatis, ringlar över rapsolja, salt & peppar. Rostar dem i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter.

Sen en snabb variant utav guacamole. En avocado, en halv vitlök (solo) saften från en halv citron, 2 matskedar crème fraîche, 1 dl fint riven parmesan. Mosa ihop allt med en gaffel. Smaka av med salt & svartpeppar & ringla i lite olivolja.

20121007-214310.jpg

/PappaKock

Annonser