Köttfärsgryta med rotfrukter, enbär & kryddpeppar.

20120930-204520.jpg

När man inte riktigt vet vad man ska laga till middag & river ut det som finns i kylen & tillagar allt i en & samma gryta. Ja då kan det bli riktigt gott & supersmidigt.

Det här receptet är lite svårt att ge exakta mängder, så ni får höfta lite.

Du behöver följande till 4-6 portioner:
500 gram färs utav valfri sort
6 potatisar
1 gul lök
4 morötter
2 palsternackor
1 broccoli
0,5 blomkålshuvud
Vitkål
1 vitlök (solo)
2 msk tomatpure

4 enbär
6 kryddpepparkorn
1 lagerblad
Smör & rapsolja att steka i
Soja
Kalv eller viltfond
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Bryn färsen i smör & rapsolja tills den får ordentligt med färg.

Under tiden skala & ansa rotfrukter & skär i grova bitar.

Rör i tomatpure & finhackad vitlök i färsen. Tillsätt potatis, morot & p-nacka. Slå på vatten tills det nästan täcker.

Krossa enbär & kryddpeppar & tillsätt tillsammans mes fond, ett lagerblad & en skvätt soja. Låt småputtra i ca 15 minuter, tillsätt sedan vitkål & broccoli.

Stäng av värmen & låt det stå & dra i 5-10 minuter, smaka av med salt & svartpeppar.

Servera med en klick crème fraîche & lite lingonsylt eller rårörda lingon.

/PappaKock

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s