20120922-153426.jpg

För 10:e året kommer Blossa ut med en årgångsglögg. I år smaksatt med Yuzu & ingefära.

Blossa skriver följande om årets smak på sin Hemsida.
En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.

Jag dricker själv inte alkohol, men brukar göra ett undantag för att smaka på årgångsglöggen. Designen på flaskan är ju riktigt snygg, bäst hittills.

20120922-153231.jpg

/PappaKock

Annonser