20120914-112413.jpg

En pasta carbonara ligger högt upp på min lista. Här kommer en carbonara fast lite modifierad.

Du behöver följande till 6 portioner:
3 paket bacon alternativt sidfläsk
1 gul lök
1 gul paprika
2 stora morötter
1 stjälk stjälkselleri
0,5 vitlök (solo)
2 äggulor
0,5-1dl riven parmesan
3 dl Crème fraîche
Olivolja
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Koka pasta.
Skär eller klipp bacon/fläsk i bitar. Knaperstek det & låt rinna av på papper.
Finhacka vitlök, selleri & gul paprika. Riv morötterna på grova sidan på rivjärnet & strimla den gula löken.

Fräs alla grönsaker i olivolja i en stekpanna tills de mjuknat. Rör i crème fraîche & baconet. Smaka av med salt & rikligt med svartpeppar. Rör i äggulorna & parmesanen. Blanda såsen med pastan.

Servera med nymald svartpeppar, parmesan & ringla över lite olivolja.

/PappaKock

Annonser