20120911-225617.jpg

Det blir mycket ”vardagsmat” just nu, finns ingen tid eller ork till att spexa till matlagningen. Men den enkla maten kan vara minst lika god, men det känns ju inte lika spännande att dela med sig utav den. Men samtidigt är det ju den enkla maten som går snabbt & funkar i den stressiga vardagen, fast den ska ha det lila extra.

Stekt falukorv är ju en riktig klassiker som jag tror att många äter på veckorna. Den purjolöksstuvade potatisen var inte fullt lika uppskattad utav mina döttrar, men själv tycker jag att den blev riktigt god.

Du behöver följande:
Potatis
0,5 purjolök
1 msk smör
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraîche
1-2 tsk senap (gärna dijon)
Höns eller grönsaksbuljong
Salt & vitpeppar

Gör så här:
Koka potatisen nästan helt mjuk, låt svalna medans du gör stuvningen.

Strimla purjolök fint & skölj noga.
Fräs den i smör tills den mjuknat. Slå på grädde, lite vatten & fond. Vill man ha den vegetarisk så tar man bara grönsaksfond eller buljong. Låt koka upp, dra ner värmen. Salta, peppra & rör i senap. Rör i creme fraîche.
Jag gillar mina stuvningar lite lösare, men man kan naturligtvis reda av den.

Dela potatisen & vänd ner i såsen. Klart. Där har ni en lite roligare variant på den klassiska stuvade potatisen. Servera med stekt falukorv & rårivna morötter, en smidig ”mitt i veckan” middag.

/PappaKock

Annonser