Baconlindad kyckling med grönt äpple, dragon & senap.

20120902-234806.jpg

Att bacon & kyckling är gott ihop, det rådet det ingen tvekan om. Om den sedan fylls med äpple & får koka i en gräddsås med dragon & senap, ja då blir det (ursäkta språket) fan succé!

Du behöver följande till 6 portioner:
6 st kycklingfiléer
12 skivor bacon
1 stort grönt äpple
2 msk färsk dragon
2-3 tsk dijonsenap
0,5 vitlök (solo)
1 Citron
3 dl grädde
3 dl vatten
Smör & rapsolja till stekning
Kycklingfond
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Skär äpplet i grova stavar. Skär ett långt snitt i kycklingen & stoppa i äpplet. Salta & peppra & linda baconskivorna runt kycklingen. Stek kycklingen i en vid gryta i smör & rapsolja.

När kycklingen fått färg på båda sidorna, slå på vatten, fond, grädde & låt koka upp. Dra ner värmen & låt småputtra. Riv i vitlöken & tillsätt senap & dragon. Smaka eventuellt av med mer senap kryddor. (Kycklingen bör ha en innertemperatur på 72 grader)

Servera kycklingen med ugnsrostad palsternacka & brysselkål med brynt smör.

20120902-234832.jpg

/PappaKock

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. Anonym skriver:

    Kycklingen med den smakrika såsen var väldigt gott.Jag fick mycket beröm för den.
    Helen (inte din moster

    1. pappakock skriver:

      Helen, kul att höra!

      Petter PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s