20120829-182940.jpg

Nu är sommar i princip över, men det är inget att hänga läpp över. Nu kommer alla goa äpplen, päron & plommon. Förra året gjorde jag riktigt goda inlagda plommon, det kan jag verkligen rekommendera er. Så här kommer receptet i repris.

Du behöver följande:
Plommon
Citron, skalet
1 kanelstång
2 stjärnanis
Strösocker

Gör så här:
Blanda 2 delar socker med 1 del vatten i en kastrull. Lägg i kanel, anis och låt det koka upp och sockret löst sig. Skala citron med en vass potatisskalare.

Skölj plommonen ordentligt och rengör burkarna.

Lägg plommon och citron i burken och slå sedan på sockerlagen. På med lock och in i kylen. Låt stå en vecka innan du smakar. Supergott till glass!

Det går att skala plommonen innan, men jag brukar slå på riktigt het sockerlag. Då skållas plommonen i burken, men man får ändå den fina färgen på lagen.
Lagen som blir kvar är alldeles för god för att slänga, så passa på att gör en god fredagsdrink på den!

Jag har en burk kvar i kylen sedan förra hösten, det var grym smak på dem nu kan jag lova!

20120829-182630.jpg

/PappaKock

Annonser