”köttbullar”

on

20120821-235348.jpg

Idag blev det köttbullar till lunch. Jag fick hjälp av min yngsta dotter Ellen. Hon tycker det är väldigt kul att få vara med & laga mat, & till skillnad från min äldsta dotter så tröttnar hon inte utan kör på tills allt är klart. Idag rullade vi som sagt köttbullar, nu kanske inte alla blev riktigt runda men…
En del blev handväskor, kepsar eller bajskorvar. Men de smakade kalas ändå!

20120821-235408.jpg
Jag har sagt det förut men jag säger det igen, jag tror att det är jätteviktigt att låta barnen få vara med & laga mat. Det är först då de vågat sig på att äta utav allt, & jag tror att de matvanor man lär sina barn när de är små, kommer att avspegla sig i hur de äter när de blir äldre.
Men jag förstår att många har svårt att låta barnen hjälpa till. Speciellt i den så ofta stressiga vardagen.

20120821-235840.jpg

20120821-235928.jpg
/PappaKock

En kommentar Lägg till din

  1. franskmat skriver:

    En god investering! Ser så härligt ut, precis som min lilla L, 3,5 år. Alla fyra barnen här har lagat mat och bakat i köket som små, varit delaktitga vid slakt och äggplockning med mera -och- alla fyra är jätteduktiga på matlagning! Vi pratar mat! Också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s