20120819-222432.jpg

Mina döttrar älskar när jag grillar revben, kyckling, majskolvar & allt som man får äta med händerna. Men deras favorit just nu är grillade kycklingben. Jag håller med dem, det är gott, speciellt när man får äta med händerna. Sen är det oftast en billig detalj att köpa & skinnet blir ju dessutom superkrispigt på grillen.

Du behöver följande till 4 portioner:
8 färska kycklingben
2 tsk farinsocker
2 cm färsk ingefära
1 vitlök (solo)
1 msk soja
2 msk balsamvinäger
1 lime skal & saft
En skvätt olivolja
1,5-2 msk chili sås
Salt & peppar
Eventuellt lite chili, men inte när barnen ska äta.

Gör så här:
Riv vitlök, lime & ingefära fint. Pressa saften ur limen. hetta upp en stekpanna, häll i olivolja. Tillsätt vitlök, ingefära, farinsocker & limeskal. Fräs runt någon minut, häll på chilisås, soja, balsamvinäger & limesaft. Salta & peppra. Låt börja puttra, dra sedan pannan från värmen & låt det svalna.

Lägg kycklingbenen i en plastpåse & slå över marinaden. Låt stå i kylen över natten. Grilla dem.

Yoghurt med äpple & curry:
4 dl matlagningsyoghurt
1 stort äpple
1,5 msk curry
1 tsk äppelcidervinäger
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Riv äpplet på den grova sidan utav rivjärnet. Blanda med yoghurten med curry, äpplet, vinäger & smaka av med salt & svartpeppar. Gör den gärna dagen innan.

Ljummen bulgursallad:

2 dl okokt bulgur
1 ask sockerärtor
0,5 gul paprika
0,5 röd paprika
1 dl finstrimlad purjolök
Bladspenat eller valfri salladsort
1 citron
2 msk olivolja
Kycklingfond
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Koka bulgur i lite kycklingfond. Strimla purjolöken fint. Tärna paprikan smått. Strimla även sockerärtorna, fast något större. Pressa saften ur citronen. Blanda samman allt, tillsätt olivolja, salt & peppar. Avsluta med att vända ned bladspenaten.

20120819-222438.jpg

/PappaKock

Annonser