20120717-231751.jpg

Vi hade min bästa vän & hans sambo på besök ikväll. Vädergudarna var på vår sida så jag passade på att grilla, inte mycket som slår att kunna sitta ute & äta med familjen & goda vänner. Det blev en riktig klassiker, torsk i foliepaket samt en riktigt god gräslöksaioli som ni får receptet på imorgon. Efterrätten fick vi dock avnjuta inomhus, men delar av den tillverkades ute på grillen.

Du behöver följande till 6 personer:
6 persikor
5 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
1 dl salta jordnötter
0,5 dl lemoncurd

Gör så här:
Dela persikorna på mitten & ta bort kärnan. Grilla dem med köttsidan neråt i ca 3-5 minuter. Lägg sedan en tsk lemoncurd i hålet där kärnan satt.

Blanda yoghurten med honungen.

De söta persikorna ihop med syrlig yoghurt, lemoncurd & de salta nötterna blev en riktigt lyckad kombination.

20120717-231807.jpg

/PappaKock

Annonser