Igår gjorde jag & äldsta dottern lite isglass. Idag när solen tittade fram så passade vi på att prova dem. Man kan ju smaksätta sin isglass med precis vad som helst, melon, gurka, citrusfrukter, färska bär, örter, vin, champagne eller likörer, endast fantasin sätter gränsen.

Vi gjorde en med smak av fläder & ananas, som blev väldigt läskande & fräsch.
Vi blandade en riktigt stark flädersaft med bubbelvatten med citronsmak, sen skar vi färsk ananas i små bitar. Fyllde glassformarna med ananasbitar & fyllde på med saften. Det här var barnens favorit. Dricker man alkohol så tror jag att det hade varit gott med lite skumpa istället för mineralvatten.

20120716-231312.jpg

Sen blev det en gjord på blodapelsin, rabarbersaft & persika.
Vi pressade ur saften från 2 apelsiner, vi lät även lite fruktkött följa med. Sen slog vi på ca 0,5 dl outspädd rabarbersaft för att få lite sötma. Persikan skar vi i tunna skivor & lade två stycken i varje form & slog på vätskan.

20120716-231647.jpg

Så lätt är det alltså att fixa egen glass med precis den smak just DU vill ha & utan massa konstiga tillsatser. De blir ju dessutom väldigt snygga!

/PappaKock

Annonser