20120713-001255.jpg

Hör ni till dem som ligger på knä ute i skogarna & letar kantareller, då har jag ett recept som passar perfekt!
En krämig pastasås med bland annat bacon, purjolök, kantareller & färsk timjan. Den går nästan lika fort att laga som att äta.

Du behöver följande till 6 portioner:
2 paket skivad bacon
2 röda paprikor
1 stor purjolök
1 vitlök (solo)
0,5-1 l ostekta kantareller
1 kruka färsk timjan
4 dl lättcreme fraîche
1 dl vatten
1 dl mjölk
Olivolja
2 msk smör
Hönsbuljong
Pasta av valfri sort
Parmesan
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Sätt på pastavattnet & koka pastan al dente.
Skölj & ansa paprika & purjo. Strimla dem grovt.
Finhacka vitlöken.
Stek kantarellerna i smör i en het panna, lite i taget & rör ej i det förns all vätska kokat bort. Salta & peppra svampen.

Stek purjo & paprika var för sig hastigt på hög värme i lite olivolja. Salta & peppra. Lägg i en ny gryta ihop med svampen. Spara några till garnering.

Skär baconet i grova bitar & knaperstek det, lägg det med grönsakerna.

Blanda i creme fraîche, mjölk, vatten & 1-2 msk hönsbuljong. Riv vitlöken på finaste sidan på rivjärnet.

Smaka ev av med mer salt, peppar. Avsluta med att hacka över färsk timjan & rör i den.
Blanda såsen med pastan. Riv över parmesan & ringla över olivolja.

Så lätt, så gott! /PappaKock

Annonser