20120624-151812.jpg

Att marinera kyckling i yoghurt är en riktig höjdare. Låt det ligga över natt & det blir väldigt saftigt & fint.

Du behöver följande till 6 portioner:
6 kycklingfiléer
2 dl turkisktoghurt
1 lime
3 msk tandoori
Vattenmelon
Nätmelon
Olivolja
Gräslök
Fetaost
Mynta
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Dela kyckling i tre delar på längden. Blanda yoghurt med tandoori, saft & skal av lime, salt & peppar. Lägg kycklingen i blandningen, låt ligga minst 6 timmar men helst över natt.

Trä kycklingen på spett. Eftersom den ligger i yoghurt så är det smidigast att grilla den på folie först, annars kommer det bara att droppa ner i glöden & börja ryka. Grilla den ca 4-5 minuter på varje sida & ta sedan bort folien & grilla på gallret i ytterligare några minuter.

Salladen. Skär melon & fetaosten i tärningar. Finhacka myntan, peppra. Klart.

Tvätta potatisen & lägg i en ugnsäker form. Ringla över olivolja, salta & peppra. in i ugnen på 250 grader i ca 35-40 minuter. Klipp över gräslök innan servering.

Servera med naturell gräddfil.

20120624-151821.jpg

/PappaKock

Annonser