Tandoori & yoghurtmarinerade kycklingspett, rostade färskisar samt melon & myntasallad.

20120624-151812.jpg

Att marinera kyckling i yoghurt är en riktig höjdare. Låt det ligga över natt & det blir väldigt saftigt & fint.

Du behöver följande till 6 portioner:
6 kycklingfiléer
2 dl turkisktoghurt
1 lime
3 msk tandoori
Vattenmelon
Nätmelon
Olivolja
Gräslök
Fetaost
Mynta
Salt
Svartpeppar

Gör så här:
Dela kyckling i tre delar på längden. Blanda yoghurt med tandoori, saft & skal av lime, salt & peppar. Lägg kycklingen i blandningen, låt ligga minst 6 timmar men helst över natt.

Trä kycklingen på spett. Eftersom den ligger i yoghurt så är det smidigast att grilla den på folie först, annars kommer det bara att droppa ner i glöden & börja ryka. Grilla den ca 4-5 minuter på varje sida & ta sedan bort folien & grilla på gallret i ytterligare några minuter.

Salladen. Skär melon & fetaosten i tärningar. Finhacka myntan, peppra. Klart.

Tvätta potatisen & lägg i en ugnsäker form. Ringla över olivolja, salta & peppra. in i ugnen på 250 grader i ca 35-40 minuter. Klipp över gräslök innan servering.

Servera med naturell gräddfil.

20120624-151821.jpg

/PappaKock

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. Sabine skriver:

    Är det speciellt starkt? Tänkte om de kunde passa på ett kalas, med mest vuxna då. Skulle detta passa med tzatsiki? Eller någon annan sorts kall sås? Något tips?

    1. pappakock skriver:

      Hej.
      Nej det är inte direkt starkt. Funkar fint med tzatziki till, eller en yoghurtsås med mynta & lime i kanske.

      PappaKock

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s