20120616-205812.jpg

Igår blev det lite grill för att fira helgen. Lite fläskkarre som är en personlig favorit att slänga på grillen, det blir i princip alltid gott. Till detta gjorde jag ett supergott kryddsmör smaksatt med ugnsrostad rödlök & färsk timjan. Kryddsmör har blivit lite bortglömt, vi borde göra mer kryddsmör. Det går fort & lätt att göra & är fram för allt väldigt gott.

Du behöver följande till kryddsmöret:
1 stor rödlök
100 gram smör
1 näve färsk timjan
1,5 msk balsamvinäger
1 msk farinsocker
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala löken & skär i grova bitar. Smörj in en ugnssäker form med olja, sprid ut löken. Strö över socker, In i ugnen.

Efter ca 7 minuter blanda runt löken, in i ugnen igen. Den ska få rikligt med färg & bli riktigt rostad. När den ser klar ut öppna ugnen & slå på vinäger. Låt sedan svalna. Socckret gör att löken får en lite kanderad yta & den blir riktigt knaprig & god.

Hacka löken & timjan fint. Blanda med smöret, salta & peppra. Låt stå i kylen & sätta sig.

Ett litet serveringstips är att koka färskisar nästan klara, låta svalna & sedan sätta dem på spett. Ringla över lite olivolja, salta & peppra. Låt dem sedan ligga på grillen i några minuter. Ett trevligt & lite annorlunda sätt att äta färskpotatis på.

20120616-210042.jpg

/PappaKock

Annonser