Focaccia med hallon & basilika.

on

20120613-230744.jpg

Du behöver följande:
25 gram färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
8-9 dl vetemjöl
1 kruka basilika
2 msk honung
0,75 dl hallon helst färska
1 msk flingsalt

Olivolja & flingsalt till utbakning

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt honung, olivolja, salt & slå på vattnet rör om så jästen löser upp sig.

Strimla basilikan grovt, tillsätt hälften i bunken.

Rör i mjöl lite i taget. Arbeta till en deg & knåda den i några minuter.

Låt jäsa under duk i 45 minuter.

Dela degen i två, gör bollar & platta ut dem till ca 1,5 cm tjocka. Lägg smörpapper på en plåt & ringla över lite olivolja. Lägg på bröden & låt jäsa i ytterligare 30 minuter.

Tryck fingrarna i brödet så det blir massa små hål. Ringla över olja & tryck försiktigt i hallonen. Avsluta med att strö över resten utav basilikan.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter.

20120613-230845.jpg

/PappaKock

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s