20120610-193601.jpg

Du behöver följande till 6 portioner:
5-6 kycklingfiléer
2 stjälkar rabarber
150 gram fetaost
1 kruka basilika
3 dl grädde
1,5 dl chilisås
1-2 msk sweet chilisås
Kyckling eller hönsfond
2 dl vitt vin
Långkornigt ris
1 vitlök (solo)
1 gul lök
1 gurka
1 knippe rädisor
1 citron
Smör
Olivolja
Rapsolja
Salt
Svartpeppar
socker

Gör så här:
Dela varje filé i tre bitar på längden. Grovhacka rabarbern & basilikan, blanda med fetaost i en bunke (spara lite till garnering från osten & basilikan). Tillsätt salt & peppar. Lägg en klick på varje kycklingbit & rulla ihop.
Finhacka vit & gul lök. Hälften skall vara till riset & hälften till såsen.

Häll 2 msk olivolja i en kastrull, fräs löken & riset i någon minut, slå på vinet& vatten. Salta. Koka som vanligt.

Stek kycklingen i hälften smör & rapsolja. Salta & peppra runt om. När kycklingen fått fin färg, plocka ur dem & lägg på en tallrik. Lägg löken i pannan, samt slå på chilisås, sweet chili, 1 dl vatten & fond. Låt koka upp. Slå på grädde, salta, peppra & tillsätt 0,5 msk strösocker. Läggs rulladerna & dra ner värmen. Låt småputtra under lock i ca 10-15 minuter.

Skölj gurkan & skala den. Skölj rädisor & skär i tunna skivor. Hyvla gurkan tunt. Låt gurkan & rädisor ligga i iskallt vatten i 10 minuter, så blir de riktigt krispiga. Ringla över olivolja, saften från 1 citron. Salta & peppra.
Avsluta med att smula lite ost över kycklingen.

20120610-193255.jpg

/PappaKock

Annonser