20120608-000231.jpg

En härligt somrig dessert. Den krämiga & lite syrliga pannacottan ihop med de lavendelsockrade jordgubbarna samt kakkrossen, det här gifter sig verkligen.

Du behöver följande till 6 portioner:
5 dl grädde
1-1,5 dl strösocker
1 vaniljstång
3 gelantinblad
1 rabarberstjälk ca 2 dl hackad
0,5 l jordgubbar
2 msk lavendelsocker (funkar fint med vanligt strösocker eller muscovadosocker)
6 st kakor gärna choklad

Gör så här:
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Hacka rabarbern grovt. Lägg i en kastrull ihop med 2-3 msk vatten, låt koka upp & sedan småputtra i ca 10 minuter. Låt svalna.

Dela vaniljstången på mitten & skrapa ur fröna. Lägg vaniljen i en gryta ihop med grädde & strösockret. Låt koka upp, dra av från värmen. Låt svalna i några minuter. Krama ur vattnet ur gelatinet & rör ner det i den varma grädden. Blanda i rabarbern.

Klä insidan av en form med plastfilm, häll i gräddblandningen & låt stå i kylen i minst 2 timmar.

Ansa & dela jordgubbarna, sockra dem & rör försiktigt runt så allt socker löser sig. Mortla sönder kakorna. Skär pannacottan i portionsbitar, servera med jordgubbar & de krossade kakorna.

20120608-000354.jpg

/PappaKock

Annonser