20120528-221449.jpg

Här kommer receptet på sommarens godaste chutney, med rabarber, tomat, vitlök & basilika. Passar superbra till grillat i alla dess former.

Du behöver följande:
2 rabarberstänger
12 cocktail tomater (en ask)
1 liten rödlök
1st röd chili
0,5 vitlök (solo)
1 kruka basilika
1 msk balsamvinäger
Farinsocker
Salt & svartpeppar
Olivolja
(stjärnanis)

Gör så här:
Skölj & skär rabarbern i ca 1,5-2 cm tjocka bitar. Finhacka rödlök & chili. Strimla basilikan. Riv vitlöken på rivjärnets finaste sida. Hacka tomaterna grovt. Hetta upp en kastrull med ca 1 msk olivolja i botten, tillsätt rödlöken & rabarbern, låt fräsa i ett par minuter. Tillsätt tomaterna. Slå på vinäger, 1dl vatten & tillsätt ca 2 msk socker. Låt koka upp. Tillsätt chili & dra ner värmen så det småputtrar. Lägg i den rivna vitlöken & basilikan. Rör inte för mycket i grytan för då blir rabarbern väldigt trådig. När rabarbern är helt mjuk ta av från plattan. Smaka av med salt, peppar & eventuellt mer sötma. Slå upp i en rengjord burk & kyl.

Man kan även tillsätta en stjärnanis, det blir en mycket spännande smak.

Ja vill även passa på att tipsa om ett mycket bra & gott recept på en rabarbercurd som Johan Hedberg bloggat om på Matgeek.se
Ni hittar det fantastiska receptet HÄR! , passa även på att kolla in hans övriga recept, det finns mycket gott där!

20120528-223854.jpg
( Bilden är lånad från Matgeek.se)

/PappaKock

Annonser