20120527-135243.jpg

Vad kan passa bättre att bjuda alla underbara mammor på än en rabarberpaj? Det här är en klassisk smulpaj med mandelmassa i, vilket gör den riktigt seg & god.

Du behöver följande:
3-4 rabarberstänger
1,5 msk farinsocker
2 dl strösocker
150 gram smör
100 gram mandelmassa
1 msk mörk sirap
Ca 2,5 dl mjöl
Potatismjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 185 grader.
Skölj rabarbern, jag tycker personligen inte att man behöver skala den första rabarbern som kommer nu på våren. Skär den i tunna bitar. Lägg i en bunke med farinsocker & 2 msk strösocker, samt puffar över lite potatismjöl.

Arbeta ihop smör, mjöl & strösocker till en smulig deg. Riv i mandelmassan på ett rivjärn.

Lägg rabarberna i botten på en pajform, strö över smuldegen & avsluta med att ringla över sirapen. In i ugnen i 35-45minuter. Ät med vaniljglass.

/PappaKock

Annonser