20120519-232616.jpg

Körde årets första grill igår, först ut blev revben, enligt äldsta dotterns önskemål. Gjorde en BBQ-sås, lät revbenen ligga i hälften över natt. Till det en coleslaw, grillad majs & ugnsrostad potatis. För mig är inte potatisen/tillbehöret så viktigt när man grillar, det är köttet & grönsakerna som spelar huvudrollen.

Du behöver följande till 6 portioner.
2 kg revben

Jag köpte sous vide-revben genom jobbet så mina var klara att grilla. Är de helt råa kan det vara bra att koka dem lite innan, inget tvång men de blir ju mörare. Dela revbenen & lägg dem i plstpåsar, slå på ca 1 dl BBQ-sås i varje påse, låt ligga över natten (helst)

BBQ-såsen:
1 burk krossad tomat
2 dl chilisås
33 cl mörk öl
1 msk muscovadosocker
1 msk honung
2 vitlökar (solo)
1 stor gullök
1 stjälk stjälkselleri
2-3 msk balsamvinäger
1 dl krossad ananas
1-2 chili
1 msk smör
1 msk olivolja
1 krm mald kanel
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Hetta upp en stor gryta, lägg i smör & olivolja. Dela vitlöken i mindre bitar, lägg i. Låt bli riktigt rostad (mörk i färgen)
Grovhacka lök, chili & selleri. Lägg i grytan & låt fräsa med i någon minut. Pudra i kanel & slå på vinäger. Låt koka 1-2 minuter, slå sedan på öl, chilisås, ananas & krossade tomater.

Tillsätt honung, socker & krydda. Låt koka upp, sedan småputtra i 1,5 timme. Smaka ev av med lite mer sötma, salt & peppar.

Coleslaw:
Morötter
Vitkål
1 msk apelsinjuice
Färsk ingefära
Majonäs eller crèmefraiche
Senap (gärna grov)
Salt & svartpeppar

Riv morot & vitkål grovt. Riv eller skär ingefära mycket fint. Blanda majonäs & senap med lite apelsinjuice, tillsätt morot, vitkål & ingefära. Krydda upp med salt & peppar. Låt stå i kylen i några timmar & dra.

20120519-232647.jpg

/PappaKock

Annonser